Posthantering vid EBC

Innehåll:

Våra uppgifter

• Utdelning och hämtning av post
  • Avgående post med avier
  • Åka till posten och hämta paket mm
  • Godsmottagning

Leveransadresser

Brev:

Evolutionsbiologiskt Centrum
Avd f XXX
Norbyvägen 18 D
SE-75236 Uppsala

Paket:

Evolutionsbiologiskt Centrum
Avd f XXX
Kåbovägen 4 A
SE-75236 Uppsala

Brevförsändelser (inrikes och utrikes)

• Använd förfrankerade kuvert för brevförsändelser (finns för varje institution).
  • Om du använder ofrankerade kuvert (t.ex. vadderade kuvert) så använder du endera en etikett (förfrankerad, streckkod) eller så klipper du ut streckkoden från ett förfrankerat kuvert och tejpar fast på ditt kuvert.
  • Max vikt för brev: 2 kg
  • Då förfrankerade kuvert och etiketter tar slut så beställs det gemensamt för hela institutionen.

Paketförsändelser (inrikes och utrikes)

Vi använder oss i första hand av posten för inrikespaket och företaget CLX för utrikespaket, ett kostnadseffektivt logistikföretag som sköter pakethanteringen på bl.a. BMC.

CLX styr sändningarna via FedEX, UPS och DHL beroende på innehåll och tidsperspektiv.

Kontakta vaktmästeriet och lämna det du ska skicka senast kl 14.00

Formulär för postförsändelse

Fyll i, skriv ut och ta med till vaktmästeriet!

Uppge:

1. Mottagaradress
  2. Tel. till mottagaren
  3. Avsändarens namn och tel.
  4. Avsändarens och ev. mottagarens epostadress
  5. Avsändarens referenskod för fakturering
  6. Innehåll (om innehållet är biologiska prover skall det uppges samt om proverna är smittsamma eller ej)
  7. Om paketet innehåller torris skall det uppges (det behövs 3kg torris för transport av ett paket i 24 timmar)
  8. När paketet skall vara framme

Lämna paketet på uppmärkt bänk vid godsmottagningen och kontakta någon ur personalen från intendenturen.

Paket som ej levererats

Om ni saknar en leverans, kontakta godsmottagningen. Ta med er uppgifter om leveransdatum, trackingnummer och speditör.

Kontaktperson för post- och paketärenden

Stefan Björklund, tel. 471 6437 eller 070 167 90 49
Mats Ekström, tel. 471 6437 eller 070 425 07 56

SOS ALARM

Quick Links

Introduction Guides

Introduction guides (checklist for new-comers) are available from your personnel administrator. You get more detailed information from each section of the introduction tour. Below are just some of the safety documents.

EBC: Skyddsronder

Checklista för skyddsrond